Brautersetra til Tjuvknatten og Østre Tresjøen

I bildet over vises Østre Tresjøen med Søndre Tjuvknatten midt i bildet bakerst.

Turen går fra Brautersetra til Tjuvknatten og Østre Tresjøen

Turen begynner i Dragsjøvegen ved Brautersetra og går på blåmerket sti til bekken som renner fra Flolangen. Der går stien videre opp og over Øysjøhøgda og ned til Djuptjenn. Ved Djuptjenn er det en rasteplass med utsikt utover vannet. Stien går videre derfra opp til toppen av Tjuvknatten, hvor det er et stidele. Der kan man gå nordover på Tjuvknatten, vestover ned til Østre Tresjøen eller sørover og inn i Aurskog-Høland kommune.


Stien inn i Aurskog-Høland er stedvis ganske utydelig, men ikke umulig å følge, for noen steder er det blå merker, riktignok litt falmet, men mulig å se på trær og steiner langs stien. Stien går i en høy og flott furuskog på sørsiden av Tjuvknatten. Etter å ha gått gjennom den flotte furuskogen kommer man til en steinur som kan minne litt om en mur med bruddsteiner. Stien går nå inn i et område med litt annen skog, som består av mye gran og gjerne litt tørre.


I enden av denne tette granskogen går stien over i et bløtere område med stedvis en del vann som gjør at godt fottøy er å anbefale. I skogens ytterkant på østsiden ligger Ulvikmåsan med store områder med myr og måsapreget terreng. Etter å ha tråkket gjennom det myrete partiet går stien igjen i litt mer åpen skog med både furu og gran. I et stikryss går stien vestover ett par hundre meter til et nytt stikryss. Der kan man enten gå til Ulviken eller som denne turen gjør, gå mot Tresjøveien.


Stien fortsetter i åpen skog med våte partier innimellom fram til en høyde som stien går opp på. Da er det ikke langt igjen til Tresjøveien. Stien er ganske lett å se i dette området og har nok vært brukt mer. På motsatt side av høyden er det en liten måsa, kalt Kalvemåsan før man kommer ut på Tresjøveien. Tresjøveien følges forbi Tresjøkalven, en liten sjø i sørenden av Østre Tresjøen, til der hvor stien går over hogstfeltet og videre langs Østre Tresjøen til demningen i nordenden.


I nordenden av Østre Tresjøen er det fin utsikt utover Østre Tresjøen mot Søndre Tjuvknatten og Tjuvknatten. Der er det også flere fine steder med rasteplasser. Området brukes også til overnatting. Stien følges videre til den flotte og lange hengebrua som er i nordenden av Østre Tresjøen. På andre siden av den er det også en fin rasteplass med kjempefin utsikt utover Østre Tresjøen mot Søndre Tjuvknatten og vestsiden av Østre Tresjøen. Turen tilbake til Brautersetra går langs med Lærerinnestien.


Lærerinnestien går mellom Auli kirke og Brautersetra og er en sti som er 13 kilometer lang én vei. Den er oppkalt etter en lærerinne som underviste på Brautersetra for 100 år siden. Innpå skauen på den tiden var det mange husmannsplasser med mange barn som fikk skoleundervisning på Brautersetra. Lærerinnen gikk fra Auli til Brautersetra hver uke for å undervise. Mellom Østre Tresjøen og Brauterseetra er det store myrområder der hvor Lærerinnestien går. Over myrene er det lange klopper man går på.


Turen er 9,3 kilometer lang i et varierende terreng.

Kartet viser hvor turen går med start og stopp ved Brautersetra.

Klikk på ett av bildene for å åpne fremvisningen.

Beveg en finger over bildet for å vise bildebeskrivelsen.

Hvordan komme seg til Brautersetra?

Kollektivtransport eksisterer ikke, kun mulig å kjøre bil dit. Dragsjøvegen går mellom Dragsjøen og Ulviksjøen og er belagt med en bomavgift. Ved Dragsjøhytta i Nes kommune er et kamera som registrerer biler som kjører forbi. Fra Aurskog-Høland kommune kjøres Borstadveien ved Finstadbru til Hareton og videre derfra på Ulviken vei til Dragsjøvegen. Fra Nes kommune kjøres Svarverudvegen fra Årnes til Dragsjøvegen, forbi Dragsjøhytta og til Brautersetra. Det er greie parkeringsmuligheter i Dragsjøvegen ved Brautersetra, med plass til flere biler langs vegen.

Sykkel er et alternativ for de litt spreke for det blir å sykle de samme veiene, med unntak av hvis man sykler fra Auli, Blaker eller Haga. Da kan man sykle skogsveien fra Kjærnsmo til Ulviken.

Lyst til å gå i mine fotspor? Last ned gpx-fil.

Flere turer i samme kommune:

Turemner

10 tilfeldige turer

Hauglifjellet og Hellefjellet

Turen over Hauglifjellet og Hellefjellet går i et forholdsvis lett terreng.
Les mer...

Skauen til Abbortjern, Tretysjøhytta og Svarttjern

Turen går fra husmannsplassen Skauen ved Sloradammen til Abbortjern, Tretysjøhytta og Svarttjern.
Les mer...

Kristiania i Oslo

En historisk rundtur i området rundt Akershus festning.
Les mer...

Klebersteinsbruddet ved Folvelseter

Turen går fra Kjussetra til klebersteinsbruddet ved Folvelseter.
Les mer...

Rånåsfoss til Bingsfoss langs Glomma

Turen går langs med Glomma fra Rånåsfoss kraftstasjon til Bingsfoss kraftstasjon.
Les mer...

Høgåsen til Langvatn og Langvasslia

Skogsturen går fra Trangsrudvegen i et historisk terreng til Myrvika, Høgåsen, Langvatn og Langvasslia.
Les mer...

Bjørnholen

Turen går fra Dammyra, opp Borkedalslia til Bjørnholen og tilbake om Størsrudåsen.
Les mer...

Langs Glomma fra Nystua Skårer til Bingsfoss

Turen går langs med Glomma fra Nystua Skårer i Fet til Bingsfossen i Sørum.
Les mer...

Haga skytebane til Tresjøene, Kjerkehøgda og Korpåsen

Turen går over åsen fra skytebanen til Falltjennet og Tresjøene, Follvelseter, Kjerkehøgda og Korpåsen.
Les mer...

Skauen til Vanakleiva og Abbortjern

Turen går fra den gamle husmannsplassen Skauen til utsikten på Vanakleiva og Abbortjern.
Les mer...