Øysteins turside

Øysteins turside

Forholdsregler på Øysteins turside.

Øysteins turside inneholder noen forholdsregler som defineres av normer og et manifest.

Punkt 1

Øysteins turside er heleiet av Øystein Berntsen, en ivrig turgåer.

Punkt 2

Øysteins turside går turer i skogen.

Punkt 3

Øysteins turside går turer på sti og utenfor sti.

Punkt 4

Øysteins turside går korte, mellomlange og lange turer.

Punkt 5

Øysteins turside går turer hele året, sommer som vinter.

Punkt 6

Øysteins turside går til fots, på ski, med sykkel eller på truger.

Punkt 7

Øysteins turside har en turblogg med turfortellinger.

Punkt 8

Øysteins turside publiserer bilder og tekst på tursiden.

Punkt 9

Øysteins turside lager turbeskrivelser fra noen av turene.

Punkt 10

Øysteins turside sporer alle turene.

Punkt 11

Øysteins turside er interessert i kulturminner.

Punkt 12

Øysteins turside planlegger alle turene i skogen godt.

Punkt 13

Øysteins turside bruker forskjellige kart i planleggingen.

Punkt 14

Øysteins turside benytter høydedata for terrengstudering.

Punkt 15

Øysteins turside vil at andre turglade skal finne turene.

Punkt 16

Øysteins turside er tilhenger av sporløs ferdsel.

Punkt 17

Øysteins turside er ikke ansvarlig for uvettig turvett.

Punkt 18

Øysteins turside tar avstand fra uvettig turvett.

Punkt 19

Øysteins turside tillater ikke gjenbruk av tursidens materiale.

Punkt 20

Øysteins turside tillater å dele tursiden for å spre turgleden.

Punkt 21

Øysteins turside viser informasjon om relevante nettsider.

Punkt 22

Øysteins turside sprer turgleden og deler noen turer i UT-appen.

Punkt 23

Øysteins turside går turer sammen med Nes turlag.

Punkt 24

Øysteins turside deltar gjerne på andre turarrangement.

Punkt 1

Øystein Berntsen har opprettet Øysteins turside for å fortelle om turene han går i skogen. Turene blir foreviget med bilder og tekst for at andre turgåere skal bli inspirert, få et godt inntrykk og finne den samme gleden med å gå turer i skogen.

Punkt 2

Øysteins turside finner turer som passer for de fleste turmennesker. Noen liker å gå turer som ikke er så krevende, enten det gjelder terreng eller lengde, mens andre turgåere ikke er så opptatt av det og finner gleden av å vandre i skogen. På lange turer i skogen har man god nytte av å ta med niste og godt med drikke og da er en god sekk på ryggen fint å ha med.

 

Øysteins turside forteller gjerne om hvordan skogen og terrenget er på de enkelte turene. Hvis turen går i myrlendt terreng, kan det være lurt å ha godt fottøy på føttene, som f. eks. turstøvler eller sko som tåler å bli våte. Går turene i bratt terreng, kan det også være lurt å ha på turstøvler for å ha god støtte for føttene.

Punkt 3

Øysteins turside liker alle årstidene og går turer på forskjellige underlag. Vår, sommer og høst blir det å gå på bar bakke og sykle mens om vinteren hvis det er snø, blir det å gå på ski eller truger.

Punkt 4

Øysteins turside nedlegger stor innsats med planlegging av hver tur. Kart og flyfoto blir studert for å se hvordan terrenget er der hvor turen skal gå. Turmålet for turen blir planlagt i god tid før avgang og turmål kan gjerne bli til nye steder i skogområdet.

Punkt 5

Øysteins turside er interessert i kulturminner og tror det må finnes uoppdage fornminner som bare venter på å bli funnet, derfor er høydedata interessant, for der synes terrenget uten høydekurver som på vanlig kart. Der synes "pølser" som ligger i terrenget, som kan være en mur, slik som på åsen Skansen i Lillestrøm kommune hvor det er en bygdeborg.

Punkt 6

Øysteins turside støtter sporløs ferdsel og det å gå i skogen uten å etterlate seg noe som ikke hører hjemme der. Forvent at skogen er fin å gå i og la den være like fin som da turen begynte som da den sluttet, slik at alle som går der får den samme fine turopplevelsen.

Punkt 7

Øysteins turside vil gjerne spre gleden med å gå i skogen med alle turene som blir gått. Alle turglade mennesker vil finne tursiden nyttig med mange fine turforslag med bilder, fortellinger og et kartutsnitt som viser hvor turen har blitt gått. På alle turer blir Norgeskart friluftsliv brukt for å lage et gpx-spor til å vise på kart.

Punkt 8

Øysteins turside har intet ansvar for hvordan skogen brukes. Det er opp til hver enkelt turgåer som ene og alene har ansvar for hvordan vedkommende bruker naturen. Øysteins tursides ansvar begrenses til å beskrive/fortelle med bilder, kart og tekst om hvor fint det er der hvor turene blir gått.

Punkt 9

Øysteins turside tillater ikke at innhold på tursiden blir kopiert og brukt på andre nettsider. Opphavsretten for alt innhold som presenteres på Øysteins turside tilhører Øystein Berntsen, som er ansvarlig for alle bilder og all tekst, samt grafiske elementer.

Punkt 10

Øysteins turside vil gjerne at tursiden blir vist flest mulig steder, så å dele tursiden og dens innhold er helt akseptabelt. Kopier lenken som er knyttet til artikkelen som blir lest på Øysteins turside og lim den inn der det passer seg, gjerne i sosiale medier, eller som en lenke til venn som ikke bruker sosiale medier. Tursiden og dens turer er tilgjengelige for alle som vil se innholdet som presenteres.

Punkt 11

Øysteins turside er ikke alene om å vise fram hvor fint det er i området. Det er også mange andre som har slik aktivitet. På siden for lenker vises en god samling, men flere kan godt bli lagt til og på lenkesiden kan det sendes inn forslag.

Punkt 12

Øysteins turside sprer veldig gjerne turgleden og det å gå på tur i skogen. Turistforeningens UT-app er et slikt sted hvor mange turglade mennesker kan finne gode turmuligheter og fine turforslag. I UT-appen er det også mange andre turforslag med hytter, turmål og DNT-ruter på fjellet og i skogen, til alle årstider.

Punkt 13

Øysteins turside går i blant turer sammen med Nes turlag, tar bilder og skriver fortellinger fra turene. Øysteins turside har tillatelse fra Nes turlag til å publisere bilder fra turene med Nes turlags deltakere i turbloggen.