Fetsund til Leirsund gjennom skogen

I bildet over vises utsikten fra Veståsen mot Jølsenåsen.

Turen går fra Fetsund til Leirsund gjennom skogen

Skogsturen starter på Fetsund stasjon. Derfra følger den Faldalsveien ut av sentrum. Etter å ha passert Tveter gård, går en skogsvei over jordet og til skogkanten. Der går en annen skogsvei opp i dalen på nordøstsiden av Veståsen. Denne følges et lite stykke, til en sti går ned i skogen. Stien går ned til en bekk og over den og opp til en gammel skogsvei som går til toppen av Veståsen. Bakken er lang og bratt. Vel oppe på toppen går stien langs med åsen til nordsiden av Veståsen hvor utsikten er helt fantastisk. Derfra kan man se nesten hele Skogsbygda.


Etter å ha stått og beundret den fine utsikten litt, går en bratt sti ned til en skogsvei som følges derfra helt ned til Bergerbekken. Der er bakken ned like bratt som den som var opp. Bergerbekken krysses et sted hvor et tre ligger over bekken. Derfra går stien opp i Vinsnesskogen. Etter å ha gått stien et stykke gjennom Vinsnesskogen går turen litt i terrenget utenfor sti ned i dalen på nedsiden av Rudskulen. Der er det bestandig bløtt, så godt fottøy trengs der. Fra dalen går stien opp og forbi Finbråten, men skogsturen passerer over Finbråten og Gullerud.


Fra jordekanten på Gullerud går turen videre i terrenget utenfor sti. Skogen i Kongsrudtjern naturreservat er stedvis overlatt til naturen. Trær ligger overende i det grønne fine mosegrodde landskapet. Det er en fryd for øyet å gå der. Etter å ha gått gjennom skogen, dukker en sti opp. Stien går gjennom skogen og helt ut til Branderudveien. Den følges et lite stykke til en sti som går til Tretjernet. Ved Tretjernet er det satt opp krakker og der er det fin utsikt utover tjernet. Stien går langs med tjernet til skogsveien som går i Tretjerndalen. Den følges til enden.


Der går en litt bratt sti opp mot toppen av Hauglidfjellet. Oppe på en liten flate ligger jettegryta på Hauglidfjellet og derfra går stien videre opp til toppen av åsen. Der går stien over Hauglidfjellet som følges til toppen av åsen hvor det står en krakk. Der stod utsiktstårnet i sin tid. Turen går videre ned til Barnefoten og forbi. På nedsiden av Barnefoten går en eldre skogsvei gjennom skogen. Èn går ned til bunnen av dalen, hvor Jekslebekken renner. Derfra går veien helt til Leirsund stasjon. Turen er lenket til UT-appen.


Skogsturens lengde er på 13,4 kilometer.

Kartet viser hvor turen går, fra Fetsund stasjon til Leirsund gjennom skogen.

Klikk på ett av bildene for å åpne fremvisningen.

Beveg en finger over bildet for å vise bildebeskrivelsen.

Hvordan komme seg til Fetsund stasjon?

Fetsund stasjon er en av stasjonene på Kongsvingerbanen som går mellom Oslo S og Kongsvinger. Tog passerer forbi i begge retninger hver time. I tillegg kjører lokale busser innom Fetsund stasjon. Det er også parkeringsmuligheter i Fetsund, men mange er nok avgiftsbelagte.


Turen ender på Leirsund stasjon som er en av holdeplassene på Hovedbanen, Norges første jernbanestrekning som sto ferdig i 1854 og gikk mellom Christiania og Eidsvoll. Derfra går det tog i begge retninger med halvtimesruter.

Flere turer i samme kommune:

Turemner

10 tilfeldige turer

Ulviken til Tjuvknatten og Østre Tresjøen

Turen går på sti og vei fra Ulviken til Tjuvknatten og Østre Tresjøen.
Les mer...

Eievarden rundt

Turen begynner ved Sæterstøa og går opp til utsiktspunktet på Eievarden og en runde rundt før den går samme vei ned.
Les mer...

En runde i Fet

Turrunden begynner på Garderåsen og går til Veståsen, Bergerbekken, Rakkemåsan, Holtåsen og Faldalen før den ender ved utgang...
Les mer...

En rundtur ved Mellomhammaren

Turen går fra Mellomhammaren til Korpefjellet, Bæregtjernet, Pussemyra, Elghytta, Bjørnholen, Kohinor, Ruserud og Røysa.
Les mer...

Brautersetra til Tjuvknatten og Østre Tresjøen

Turen går på sti fra Brautersetra over Øysjøhøgda til Djuptjenn, Tjuvknatten, Kalvemåsan, Tresjøkalven og Østre Tresjøen.
Les mer...

Klebersteinsbruddene på Brennepåsen og Piggåsen

Turen går til klebersteinsbruddene på Brennepåsen og Piggåsen som ligger langs med Gamle Roven vei på Lystadmoen.
Les mer...

Røsåsen, Almåsen og Flæman

Turen er en runde fra Trangsrudvegen til Røsåsen, Almåsen og Flæman.
Les mer...

Gapahukene ved Dragsjøhytta

Turen går mest i lysløypene ved Dragsjøhytta, men også langs en sti i skogen mellom gapahukene.
Les mer...

Brautersetra til Østre Tresjøen

Turen går fra Dragsjøvegen ved Brautersetra til Tjuvknatten og Østre Tresjøen og Lærerinnestien tilbake.
Les mer...

Langs stien rundt Veslesjøen

Turen går på sti langs bredden av Veslesjøen.
Les mer...