Turen går fra Sagstua til Osthaugen og Nevertjenn.
I bildet over vises Dragsjøhytta og en gapahuk i forkant.
Gapahukene ved Dragsjøhytta
Ved Dragsjøhytta går det to lysløyper, den ene kommer fra/går til Årnes, mens den andre kommer fra/går til Fjellfoten. Langs disse to lysløypene er det satt opp gapahuker. Det er også en gapahuk rett ved Dragsjøhytta.
Gapahukene er solide og laget av laftet tømmer med gressbekledning på taket. Det er sittebenker i gapahukene og bålplass på utsiden. Véd er lagret inne og ute og klar til bruk. Gapahukene langs lysløypene er eiet og driftet av Nes Turlag.
Mellom disse to gapahukene går en sti i et til tider bløtt og myrete terreng, men har også partier med gammel skog og grønn fin mose på bakken. Stien er blåmerket og lett å følge. Fra begge sidene er den merket med skilt.
Langs lysløypa fra Fjuk er det en liten bakke som kalles for Voiefallet og det er det en spesiell grunn for:
Klara Voie (1905-1975) var en legendarisk lærer som var ansatt ved Årnes skole fra 1948 til 1972. Hun var født og oppvokst i Vegårshei i Aust-Agder.
Turen er 2,9 kilometer lang.
Klara Voie var ugift og sterkt engasjert i sitt yrke. Hun markerte seg som en myndig og bestemt lærer, og hadde klare oppfatninger om orden og oppførsel i skoletimene. Hver vinter brukte hun en skoledag med å gå på ski med sine elever fra Årnes til Dragsjøhytta.
På tilbaketuren fra Dragsjøhytta kjørte elevene foran Klara. Da de kom til denne bakken, stilte de seg på rekke nederst og ventet på "frøken". Hun var ikke så stødig på skiene, så det endte som oftest med knall og fall i bunnen av bakken.

Bakken fikk da navnet Voiefallet. Det må opplyses at bakken var brattere og mer ujevn før den ble utbedret og fikk flombelysning.
Kartet viser at turen går en runde fra Dragsjøhytta.
