Elvestien til Hennisand og Ynsvegen

I bildet over vises brua i begynnelsen av Elvestien, ved Årnes.

Turen går langs Elvestien til Hennisand og Ynsvegen

Turen langs Elvestien til Hennisand og Ynsvegen ble gått sammen med min sønn. Bilen ble parkert på parkeringsplassen på elvesiden av Årnes stasjon. Der begynner turen som går langs med Elvestien og som ender i Ynskroken om man ønsker å gå hele veien. Vi hadde bestemt oss for å gå til Hennisand og opp til Ynsvegen derfra. Turen gikk i friskt vintervær med relativt lav temperatur.


En del mennesker hadde benyttet seg av dagen med å gå til Høie, et boligområde langs Glomma nord for Årnes, men derfra og videre langs Elvestien til Hennisand var det svært få som hadde gått. Snøen var ikke dyp og det gikk veldig greit å gå. Det fine lyset ble godt dokumentert underveis. Glomma var stedvis tilfryst opp til elvedelet med Vorma. Vorma renner lite tilfryst inn i Glomma som har betydelig mer is.


I elvedelet ligger høyden som Nes kirkeruin er på. Mellom elvedelet og Hennisand ble Glomma mer og mer tilfryst. Da vi nådde Hennisand hadde en ATV kjørt opp spor der og som gikk helt opp til avkjøringen til Hennigårdene. Ved Hennigårdene ligger en stor gravhaug. Det er registrert flere gravhauger i området rundt Hennigårdene og alle opplysninger finner man i kulturminnesøk.


Fra Henni bar det ut på Ynsvegen som ble fulgt hele veien til Høie. Fra Høie heter den samme veien Høievegen og går tilbake til utgangspunktet for turen, til parkeringsplassen på elvesiden av Årnes stasjon. Vel framme ved Årnes brygge hadde sola gått ned over horisonten og et fint bilde med fargesprakende skyer og perlemorskyer ble foreviget. Turen var drøyt 9 kilometer lang og ble gjennomført på 2,5 timer.

Kartet viser hvor turen gikk med start og stopp fra parkeringsplassen ved Årnes stasjon.

Klikk på ett av bildene for å åpne fremvisningen.

Beveg en finger over bildet for å vise bildebeskrivelsen.

Hvordan komme seg til Årnes? Årnes ligger langs Kongsvingerbanen og tog passerer daglig med mange avganger i begge retninger. Flere fylkesveier leder til Årnes og dit kommer man seg enkelt fra Vormsund og Rånåsfoss. E16 er europaveien som går gjennom Vormsund.